fbpx

Årets konkurrencefilm er fundet!

Ventetiden er ovre for de mere end 3200 filmskabere, der har indsendt en film til årets filmfestival i Odense! Tidligt onsdag morgen fik de tilmeldte film direkte besked, om hvorvidt netop deres film er udtaget til konkurrenceprogrammet ved OFF21.

For 122 film – og ikke mindst, folkene bag – blev det en rigtig dejlig mail der tikkede ind i deres indbakke i morges. Ud af 3229 tilmeldte film har selektionsjuryen udvalgt 123, der således udgør årets konkurrenceprogram.

Livet midt i en verdensomspændende pandemi. Alderdom og ensomhed. Køn og kærlighed. Finurlige animationsstreger og fantasifulde dokumentarfilm. Konkurrenceprogrammets 122 udvalgte kortfilm kommer vidt omkring, visuelt som indholdsmæssigt. Alligevel er det muligt at udpege enkelte tendenser, der er kendetegnende for selektionen – og kortfilmsformatet – netop i 2021:

”Der er en følelig interesse hos filmskaberne for den lille, store fortælling: At belyse nogle af samfundets mere komplekse og aktuelle tematikker, gennem intime portrætter af menneskelige relationer. Flere af kortfilmene i årets selektion har naturligt et fokus på Corona, men også på det nære – familie og familiestrukturer – som dramatisk og kreativt omdrejningspunkt for fortællingen”, beretter festivalleder Birgitte Weinberger.

Niveauet af den danske del af de udvalgte konkurrencefilm er tårnhøjt, med et bemærkelsesværdigt casts af anerkendte, erfarne og veletablerede skuespillere på rollelisten, blandt andre Solbjørg Højfeldt, Charlotte Fich, Henrik Birch, Christopher Læssø og Charlotte Munck.

Formand for Danmarks Filmakademi Jacob Neiiendam udtaler:

I FilmAkademiet er vi utrolig imponeret over både antallet og niveauet på årets danske kortfilm, som vidner om et fantastisk kreativt overskud – også I et år der har været alt andet end normalt.

Ud af de 3229 film, der blev indsendt til OFF, har selektionsjuryen udvalgt 122 til årets konkurrenceprogram. De 122 udvalgte film kommer fra 37 forskellige lande, som f.eks. Guatemala, Taiwan og Sudan. Selektionsjuryen har set over 400 film over deres udvælgelsesrunder og har igen i år kategoriseret filmene under de fem kategorier: Animation, Dokumentar, Ungdomskonkurrencen, Den Danske Konkurrence og Den Udenlandske Konkurrence.

OFF21 finder sted i uge 35 – mandag d. 30. august til søndag d. 5. september – i hjertet af Odense. I uge 35 og 36 vil dette års konkurrencefilm også kunne ses på vores streamingplatform, offstream.dk, for 89 kr.

Læs mere om de udvalgte film her

Se den samlede liste over udvalgte film her

Find den fulde pressemeddelelse her