fbpx

Byd velkommen til årets juryer

På mandag går det løs! Nogle af dem, der virkelig kommer på arbejde under OFF23, er årets juryer. De skal se alle film i deres respektive konkurrencer og sammen vurdere, hvem der skal tildeles de prestigefulde priser.

Vi byder varmt velkommen til årets veloplagte og kompetente jurymedlemmer, som man kan læse mere om herunder.

 

Den internationale jury

Afshin Firouzi gjorde sig særligt bemærket i tv-serien ”Fredløs”, som han blev Robert Nomineret for og siden som Milad i Lone Scherfigs serie ”Dag & Nat”, som han ligeledes blev Robert nomineret for. Foruden serier som ”DNA 2” og ”Den som dræber 3”, spiller han ’Assad’ i Nordisk Films nye Afdeling Q film ”Den Grænseløse”, og har netop afsluttet optagelser som lead cast på tv-serien ”Graverne” (2024).

Anne Gaschütz voksede op i Dresden, Tyskland, inden hun flyttede til Storbritannien for at studere film. Da hun vendte tilbage til Dresden, arbejdede hun med filmproduktion hos det Dresden-baserede produktionsselskab Filoufilm og senere som produktionsleder på adskillige kortfilm. Hun kom med i udvælgelseskomiteen for den internationale konkurrence i FILMFEST DRESDEN i 2013 og blev festivalens meddirektør i 2020. Hun er en af initiativtagerne til onlineplatformen Talking Shorts og kom med i Locarno-festivalens Pardi di Domani-sektion i 2021.

Julius Krebs Damsbo er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2013, og har siden arbejdet indenfor både fiktion, dokumentar og TV. Flere projekter har inkluderet et tæt sammen med Maria Bäck og Hlynur Pálmason. Øvrige samarbejdspartnere inkluderer Malene Choi, Hella Joof and Christoffer Boe blandt andre. Har senest arbejdet på Hlynur Pálmasons film Godland, samt færdiggjort klipning af DR Drama’s nye serie ’Huset’ med Frederik Hviid og Michael Noer, og er i øjeblikket med i udviklingen af Pálmasons næste projekter, samt Maria Bäcks næste film ’Brave New Love.

Den danske jury

Marie Bach Hansen er uddannet fra Statens Teaterskole i 2010, og blev straks efter en del af Mungo Park Teaters ensemble indtil 2014. Marie har siden spillet på de fleste af landets teaterscener, senest i “Hex” på Det Kongelige Teater. Inden for Film/TV, har hun været en del af det bærende cast på tv-serier som “Arvingerne”, “Hvide Sande” og “Dansegarderoben”, foruden medvirket i film som “Hvidstengruppen” og “Superposition”.

Phil Dunn er instruktør og manuskriptforfatter, bl.a. på kortfilmen ”The Stupid Boy”, der fik europæisk præmiere ved OFF22 og vandt Publikumsprisen og Ungdomskonkurrencen ved OFF Awards samme år. ”The Stupid Boy” fortsætter sin festivalsæson med foreløbigt 27 priser. Phil har lavet film i 18 år gennem sit London-baserede produktionsselskab Authentive, begyndende med kommercielle musik- og fashionvideoer, og har siden 2018 beskæftiget sig med historiefortællende fiktionsfilm.

Producer Rikke Tambo Andersen, er baseret i København med over 10 års erfaring i branchen. Hun arbejder med både fiktions- og dokumentarfilm. Rikke har en baggrund fra Film- og Medievidenskab, Copenhagen Business School og Super16. I 2017 grundlagde Rikke Tambo produktionsselskabet TAMBO FILM dedikeret til at udfordre konventionerne inden for såvel genre, metode og stil. Tambo Film fokuserer særligt på at støtte nye talenter globalt. Udvalgte titler inkluderer The Last Human (2022), vinder af Nordic:DOX-prisen, samt den prisvindende dokumentarserie Efterskolen (2021). Tambo Film er i øjeblikket i gang med flere udviklinger samt postproduktion på spillefilm, dokumentarfilm og fiktionsserier.

Animationsjuryen

Kate Jessop er prisvindende animationsfilmskaber, der har haft hundredvis af internationale forestillinger og fem internationale udgivelsesaftaler, inklusive Shorts International og Amazon Prime. Hun repræsenterer Storbritannien i ’Best of Women in Film and TV’ og blev valgt til Berlinale Talent Lab både for sin portefølje som instruktør og for sin komedieserie Tales From Pussy Willow, der blev udvalgt til videreudvikling i Project Lab. Hun har arbejdet på tværs af historiefortællende fiktionsfilm, komedier, illustrationer, live visuals, musikvideoer og motion design, og har haft kunstnerresidens i Berlin, Istanbul og Reykjavik. Hun er også leder af Brighton International Animation Festival.

Flora Anna Buda er født og opvokset i et kunstnerisk miljø i udkanten af Budapest og senere uddannet ved MOME, hvor hun dimitterede i en alder af 27. Hendes afgangsfilm kaldet ‘Entopia’ fik premiere ved den 69. Berlinale, og modtog den 33. Teddy Award. Kort efter sin eksamen blev hun praktikant hos MIYU Productions, hvor hun senere lavede sin første professionelle film – i co-produktion med Boddah – kaldet ’27’. Filmen blev færdig i begyndelsen af 2023, og den havde premiere på Festival de Cannes, hvor den vandt Guldpalmen for kortfilm. Et af hendes hovedmål er at blive ved med at søge efter nye måder at skabe forskellige universer på, fortælle ærlige historier og finde en måde at skabe kunstneriske projekter ud fra hendes seneste interesse, og med et åbent sind.

Wahid Sui Mahmoud er uddannet skuespiller ved Den Danske Scenekunstskole, og fik debut ved Det Kongelige Teater i 2010. Wahid har siden medvirket i både ”Sygeplejersken” (Netflix) og ”Dansegarderoben” (TV2), og været manuskriptforfatter på det anmelderroste ”Dobbelt V” på Blågaard teater.

Dokumentarjuryen

Michael Gravesen har siden 2013 beskæftiget sig med migrations- og flygtningeproblematikker, både som offentlig debattør og instruktør, begyndende med portrættet af et børneasylcenter i ”Ingenmandsland” (2013), foruden “Ghosts of Moria” (2022), produceret for britiske the Guardian, og ”Drømmen om Danmark” (2016), der blev udvalgt til 30+ festivaler, nomineret til en FACT Award ved CPH:DOX og vandt flere internationale priser. I 2022 instruerede han sin personlige familiehistorie “Mr. Graversen”, der blev nomineret til både en Robert og Bodil for årets dokumentarfilm og modtog Politikens hæderspris ved CPH:DOX inden den blev sendt i primetime på DR1. Foruden sit virke som filminstruktør har Graversen udgivet bøgerne ”Moria in Memoriam” og ”De uledsagedes bog”: Førstnævnte blev kåret til en af årets kunstbøger i Weekendavisen og for sidstnævnte modtog Graversen Benny Andersen Prisen 2020.

Niels Putman er kreativ leder af Kortfilm.be og chefredaktør for magasinet ’Talking Short’, som han også er medstifter af. Han er en del af redaktionen på ’Avila’, der tilbyder kurraterede samlinger af moderne og klassiske belgiske film, både online og i biografen. Han er som freelance filmprogrammør og kurator affilieret med flere filmfestivaler, herunder Fantoche International Animation Film Festival i Schweitz, Film Fest Gent og queer film festival PinX, og har bidraget som gæstekurator til festivaler i Quebec City, Dresden og Poznan. Som journalist og kritiker, er han blevet udgivet i flere belgiske distributionsmedier, og har tjent som (presse)jury ved internationale film events i Tampere, Cannes og Festival Regard, og er officielt medlem af Belgisk Films presseunion og FIPRESCI.

Madeleine Kate McGowan arbejder i krydsfeltet mellem performance, film og aktivisme. McGowan er stifter af det vedvarende dokumentarprojekt, ”Other Story”, som formidler nære filmportrætter af hvordan mennesker oplever og forsøger at påvirker klima- og biodiversitetskrisen.
Med sine dokumentariske undersøgelser søger McGowan at genbesøge det vi som mennesker tager for givet og at åbne et fællesskab rundt om de nære dialoger. Udover sit dokumentararbejde skaber McGowan storskala performanceinstallationer, den seneste i produktion sammen med Sort/Hvid Teater. McGowan’s filmarbejde har bl.a. været præsenteret af British Film Institute, Charlottenborg Kunsthal, Det Danske Hus i Palæstina, Oaxaca Filmfest og Nikolaj Kunsthal.

Pitch Me Baby Juryen

Producer Kim Magnusson har produceret mere end 150 film og TV-serier, inkl. Blinkende Lygter, Adams Æbler, De Grønne Slagtere, R, Terkel I Knibe , BECK, Maria Wern, To Verdener og I Kill Giants samt en mængde kortfilm hvor har haft 7 personlige nomineringer og vundet 2 Academy Awards Oscar® (og med firmaet 15 shortlist / 10 nomineringer og samlet 4 Oscars.® Kim har været med til at sikre samarbejdet mellem Danmarks Film Akademi og OFF, som stadig i dag danner grundlag for de danske kortfilms ROBERT nomineringer.

Sara Koppel er prisvindende animator med mere end 30 års erfaring i branchen. Hun har både arbejdet med store danske animationsfilm, reklamer og kortfilm. I 2002 startede hun sit eget animationsstudie, Naked Love Film & Koppel Animation, hvor hun nu arbejder med fuld kreativ frihed på håndtegnede projekter.

Skuespiller Lene Maria Christensen er uddannet på Den Danske Scenekunstskole og har spillet en masse roller på film og i tv-serier de sidste 20 år. Blandt andet Fidibus, Sover Dolly på Ryggen, Frygtelig Lykkelig, Arvingerne, og senest Rose af Niels Arden Oplev. Lene Maria har vundet et væld af priser; Roberter og Bodiler, Lauritzenprisen mfl. Hun er aktuel i serien om Karen Blixen, Drømmeren, instrueret af Jeanette Norddahl, og til næste år i Malou Reymanns film Ustyrlig. Lene Maria arbejder i øjeblikket på sit første manus som forfatter.

Jonas Risvig har de seneste år dedikeret sin tid til ungefiktionen, og bl.a. opbygget høje seertal med Tv-serierne SALSA og DRENGE, foruden stor succes med webserierne GRÆNSER, CENTRUM og ZUSA.
Projekterne har målrettet sig det yngre publikum, som traditionelt har været svære at nå ud til, men har opnået stor succes blandt netop det unge publikum samt anmeldere. Jonas er selvlært filminstruktør og manusforfatter og er netop nu, i gang med optagelserne til sin første spillefilm.

Jesper Fink er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 2013, og har blandt andet arbejdet på storfilmen ‘Margrete den første’ (2021). Jesper debuterede som manuskriptforfatter på kortfilmene ‘The Art of Crossing a Bridge’ (2012) og ‘Sort’ (2014), og fik spillefilmsdebut med Michael Noer’s ’Før frosten’ (2018), hvor Fink både modtog en Robert-nominering for bedste manuskript og en Bodil-nominering for årets talent.
Jespers seneste projekt forener ham igen med Michael Noer med spillefilmen ”Birthday Girl” (2023) med Trine Dyrholm i hovedrollen.

Ungdomsjuryen

Hele 8.A fra Rosengårdsskolen i Odense

”Vi er en livsglad klasse som smilende møder dagligdagen. Vores klasse består af elever med en masse forskelligheder, men på trods af dette er vi som en stor familie, med alt hvad det indebærer af både godt og ondt. Film har altid øget sammenholdet i klassen og er noget vi er fælles om. Film skaber for os noget at undres over og snakke sammen om. Men er også med til at skabe en god stemning, hygge og energi i en travl hverdag. Vi er fascineret af både de små og store historier i film og ikke mindst det univers film kan skabe for os. Vi glæder os mega meget til at være en del af festivalen og til at være en del af og medskaber af den gode stemning på OFF. Vi ser frem til at opleve andre film end dem vi normalt ville vælge og dermed blive udfordret. Vi er sikre på, at OFF vil give os oplevelser udover det sædvanlige og dermed medvirke til at skabe et endnu større sammenhold for os som klasse.”