fbpx

Fokusprogrammer

OFF består ikke kun af visninger af konkurrencefilm. En stor del af festivalen er vores såkaldte fokusprogrammer, der består af talks, masterclasses og filmvisninger, hvilke både er retrospektive, aktuelle og fremadskuende. Disse bliver inddelt i forskellige sektioner under overskrifterne: Bag om Filmen, By Night, Talent! Talent! Talent!, Mærk Verden, Kortfilm for børn og unge, OFF Talks, Short Matters, OFF Strings og SPRING23

Gennem vores fokusprogrammer ønsker vi at tydeliggøre betydningen af filmformatet og dets potentiale i vores samfund. Vi kommer helt tæt på publikum ved at invitere dem til Q&As med filmskabere, og denne nærhed er den stor del af OFFs identitet.

Bag Om Filmen er arrangementer, der henvender sig til vores branchegæster samt dem, der gerne vil gå et spadestik dybere og snuse lidt mere intenst til filmbranchen. Her planlægger vi en række arrangementer, der tager publikum med bag kulisserne og bag om filmen.

Filmskaberne kan fx møde de deltagende internationale festivaler, deltage i paneldebatter om at få deres film ud i verden, høre om den gode åbning og om vejen ind i filmbranchen.

Filmfesten fortsætter i de lyse aftentimer – også når mørket er falder på. Hvert år har OFF en række programpunkter, der byder på festlige, filmiske og fantastiske fællesoplevelser til alle dem, der gerne vil opleve festivalen efter fyraften.

I denne sektion vil man kunne opleve Open Air-visninger, Filmquiz og måske en koncert eller to.

OFF elsker talenterne, og vi sætter en stor ære i at udgøre den platform for spirende filmskabere kan få direkte berøring med et engageret publikum samt den etableret branche fra ind- og udland.

Vi samarbejder med filmuddannelserne, og vi byder hvert år velkommen til dansk films fremtid.

OFF præsenterer også The Next Film Festival, som er en festival i festivalen særligt for unge. Her vises film af unge filmskabere fra både ind- og udland, og det hele slutter med gallashow og prisoverrækning.

Flere perspektiver giver færre blinde vinkler. Med det udgangspunkt inviterer OFF verden indenfor med et udvalg af programmer med kortfilm og talks, der centrerer sig om det store udland. Vi dykker ned i specifikke lande men også regioner og temaer på tværs af kulturer.

Under festivalen vises et bredt udvalg af kortfilm, og selvom mange af filmene rummer alvorlige og til tider barske voksenemner, er der heldigvis også masser af plads til og film for børn og unge.

Programmer er tilpasset både børn og unge, der giver mulighed for at deltage i filmvisninger, workshops og talks. På OFF prioriteres børn og unges læring; derfor giver de fleste af programmerne fra år til år også inspiration og værktøjer til læring, som kan bruges af både pædagoger og lærere.

Med udgangspunkt i kortfilm tager vi snakken op om vigtige, relevante og aktuelle emner. Det handler om identitet, seksualitet, krop, klimakrise, følelser, relationer og en hel masse andet. Tag med og bliv klogere på dig selv og verden omkring dig.

Mød en række markante personligheder, som fortæller om deres veje i filmbranchen. Du kender dem måske fra deres roller på TV, på scenen og den røde løber. Her får du mulighed for at lære mennesket bag at kende.

I denne sektion finder du arrangementer, som alle trækker strenge til eller fra kortfilm. Oplev, hvordan kortfilmformatet strækker sig, udvider sig og bruges som afsæt til andre kunstformer og danner grundlag for nye projekter.

Danmark skal igen have sin egen spillefilmfestival – og den er OFF i fuld gang med at udvikle. Den nye festival SPRING vil efter planen få sin premiere i foråret 2025. Men allerede under dette års festival vil du kunne snuse til den kommende spillefilmfestival, der har sit eget selvstændige program og kan opleves i Nordisk Film Biografer Odense. Med filmkritiker Ann Lind Andersen som moderator sætter vi fokus på fem danske instruktørers spændende og til tider kringlede rejse fra at skabe elskede og prisbelønnede kortfilm til at frembringe fantastiske film i det lange format. På SPRING23 kan du over fem dage opleve fem inspirerende instruktører i samtale om én af deres kortfilm, som vi efterfølgende ser sammen. Om aftenen gælder det spillefilmene, som instruktørerne giver en personlig introduktion til.