fbpx

Fokusprogrammer

OFF består ikke kun af visninger af konkurrencefilm. En stor del af festivalen er vores såkaldte fokusprogrammer, der består af talks, masterclasses og filmvisninger, hvilke både er retrospektive, aktuelle og fremadskuende. Disse bliver inddelt i forskellige sektioner under overskrifterne: Bag om Filmen, By Night, Talent! Talent! Talent!, Mærk Verden og Kortfilm for børn og unge.

Gennem vores fokusprogrammer ønsker vi at tydeliggøre betydningen af filmformatet og dets potentiale i vores samfund. Vi kommer helt tæt på publikum ved at invitere dem til Q&As med filmskabere, og denne nærhed er den stor del af OFFs identitet.

Bag Om Filmen er arrangementer, der henvender sig til vores branchegæster samt dem, der gerne vil gå et spadestik dybere og snuse lidt mere intenst til filmbranchen. Her planlægger vi en række arrangementer, der tager publikum med bag kulisserne og bag om filmen.

Filmskaberne kan fx møde de deltagende internationale festivaler, deltage i paneldebatter om at få deres film ud i verden, høre om den gode åbning og om vejen ind i filmbranchen.

Filmfesten fortsætter i de lyse aftentimer – også når mørket er falder på. Hvert år har OFF en række programpunkter, der byder på festlige, filmiske og fantastiske fællesoplevelser til alle dem, der gerne vil opleve festivalen efter fyraften.

I denne sektion vil man kunne opleve Open Air-visninger, Live Podcast, Filmquiz, Karaoke og måske en koncert eller to.

OFF elsker talenterne, og vi sætter en stor ære i at udgøre den platform for spirende filmskabere kan få direkte berøring med et engageret publikum samt den etableret branche fra ind- og udland.

Vi samarbejder med filmuddannelserne, og vi byder hvert år velkommen til dansk films fremtid.

OFF præsenterer også The Next Film Festival, som er en festival i festivalen særligt for unge. Her vises film af unge filmskabere fra både ind- og udland, og det hele slutter med gallashow og prisoverrækning.

Flere perspektiver giver færre blinde vinkler. Med det udgangspunkt inviterer OFF verden indenfor med et udvalg af programmer med kortfilm og talks, der centrerer sig om det store udland. Vi dykker ned i specifikke lande men også regioner og temaer på tværs af kulturer.

Under festivalen vises et bredt udvalg af kortfilm, og selvom mange af filmene rummer alvorlige og til tider barske voksenemner, er der heldigvis også masser af plads til og film for børn og unge.

Programmer er tilpasset både børn og unge, der giver mulighed for at deltage i filmvisninger, workshops og talks. På OFF prioriteres børn og unges læring; derfor giver de fleste af programmerne fra år til år også inspiration og værktøjer til læring, som kan bruges af både pædagoger og lærere.