fbpx

Drive in-bio: Fynske filmaktører samles på midten

Fyn er film – corona eller ej – og nu går tre fynske kulturaktører sammen om et fælles filmevent, der sikrer filmhyggen i en coronapræget sommertid. Kulturregion Fyn, OFF – Odense International Film Festival og SVEND – Hele Danmarks Filmpris står bag initiativet om en drive in-bio i Ringe.

20. og 21. august 2020 omdanner de tre aktører Dyrskuepladsen i Ringe til en drive in-bio, hvor filmelskere helt gratis kan se to udvalgte film – sammen, hver for sig. Eventchef Anja Mia Haas fortæller om tankerne bag initiativet:

– Coronakrisen har været hård ved filmelskerne og de danske biografgæster. Heldigvis er de danske biografer åbnet igen og det er vi mange, der er mere end glade for! Film skal som bekendt ses på det store lærred, men coronasituationen sætter sine begrænsninger og derfor har vi også set lignende initiativer rundt omkring i landet, hvor folk mødes om alternative filmoplevelser.

Drive in-aftenerne starter med en visning af Anders Thomas Jensens’ kulthit Adams Æbler, der blandt andet er optaget ved Horne Kirke i Faaborg-Midtfyn Kommune. Det hele afsluttes med klassikeren Grease, der med sine berømte hits udødeliggjorde kærlighedshistorien om den pæne pige og skolens bisse.

Festivalleder Birgitte Weinberger glæder sig over, at filmfesten fortsætter på trods af COVID-19:

– Jeg er glad for, at der aldrig holder op med at være gode filmoplevelser i sigte lige meget, hvor underlige tider vi står i. Fyn er lige så meget film, som det altid har været og vi glæder os til at kunne vise fantastiske klassikere til publikum – den ene, Grease, blev faktisk vist under OFF18 i en sing-along udgave og vi håber, at der bliver lige så festlig stemning, hvis ikke festligere! Vi glæder os også til at holde filmfanen højt i ugen efter, hvor OFF20 går i luften og der er endnu flere fantastiske film på plakaten.

Lars Erik Hornemann, der er formand for den politiske styregruppe i Kulturregion Fyn supplerer:

– Kulturen lever – også i svære tider. Måske blomster den endda op, når vi oplever, at vores hverdag bliver vendt på hovedet, og angsten for det ukendte sniger sig ind. Så søger vi fællesskabet i kulturen og de oplevelser, som kulturen giver os. Derfor er vi i Kulturregion Fyn rigtige glade for at kunne være med til at præsentere drive-in biografen i Ringe. Her får folk netop mulighed for at samles om noget, de interesserer sig for. De kommer ud og får en god oplevelse, som de kan glæde sig over i et stykke tid.

Arrangementet er gratis, men tilmelding er påkrævet. Læs mere på HER for nærmere detaljer og fang dine billetter.