fbpx

Jakob Stegelmann får OFFs Ærespris 2018

Når filmfestivalen i år uddeler OFFs Ærespris for anden gang, er modtageren ingen ringere end Danmarks tegnefilmsekspert nummer 1, filmanmelder, redaktør, tv-vært gennem tre årtier og ven af festivalen Jakob Stegelmann. OFFs Ærespris 2018 går til Jakob Stegelmann for hans evigt ungdommelige energi og uforlignelige dedikation til animationens univers. Og for hans store engagement i festivalen, både som jurymedlem og tilbagevendende gæst i programmet siden 1983.

Hør, hvad Stegelmann selv siger:

“I min optik er OFF ensbetydende med animation; noget fabulerende, frit, nyskabende og overraskende. På festivalen i 2015 viste jeg et program, der kun bestod af introsekvenser fra computerspil. De er også en slags kortfilm. Det er vigtigt, at der er nogen, der tør tage det sjove alvorligt og hele tiden stille spørgsmålene: Hvad er animation? Hvad er en kortfilm? Og også tør sige med en vis åbenhed: Det får vi se!”

Æresprismodtager Stegelmann er selvfølgelig vært, når vi mandag den 27. august kl. 14.30 i Teater Momentum salen blænder op for et filmprogram fuld af evergreens fra animationens hellige haller – iblandet nogle vidunderligt sære elementer, som det sig hør og bør, når det handler om tegnefilm i Stegelmanns bog. Ingen forener sjov og alvor så fint som han selv, eller er så dygtig til at udfordre klassikere med det nyeste nye, hvad end det så er mainstream eller kult.

OFFs Ærespris 2018 overrækkes ved åbningsfesten – KickOFF – mandag aften på Magasinet i Odense.