fbpx

Kort er Godt! – Special

OFF sætter fokus på filmbranchens fagligheder med nyt podcast-koncept:

Podcastværterne Birgitte Weinberger og Claus Riis Østergaard inviterer i nyt koncept professionelle fra filmens verden i lydstudiet for at sætte fokus på branchens mange forskellige fagligheder, deres kurvede karriereveje og kærlighed til (kort-)filmens verden.

Hvordan ser arbejdsdagen ud for en klipper? Hvor mange projekter har en producer kørende samtidig? Og hvad kræver det at drible mellem skuespil på scenen og foran kameraet? Den type spørgsmål kan du blive klogere på, når OFF – Odense International Film Festivals nye podcast-koncept ”Kort er godt! – Special” går i luften den 1. maj.

Birgitte Weinberger, festivalleder ved OFF og podcastvært udtaler:

“Vi vil rigtig gerne bygge videre på det varme kortfilmfællesskab, vi har skabt omkring filmfestivalen og podcasten ”Kort er godt!”. De første 50 afsnit af podcasten har været en uforbeholden hyldest til fantastiske filmiske fortællinger fra hele verden. Med det nye koncept vil vi gerne tage lytterne med om på den anden side af kameraet, helt ind i klipperummet og ned i manuskriptet. De skal have muligheden for at blive klogere på processerne bag de kortfilm, de ser. Og så ønsker vi at sætte fokus på de mange eminent dygtige mennesker og fagligheder, som hver især er altafgørende i den ”holdsport”, som filmproduktion er.”

I ”Kort er godt! – Special” får vores rutinerede værter, festivalleder Birgitte Weinberger og skuespiller Claus Riis Østergaard, selskab af disse seje filmprofessionelle:

  • Freja Klint Sandberg, skuespiller ved Odense Teater og aktuel i teaterkoncerten ”I dit korte liv”.
  • Sune Kølster, filmkomponist fra Syddansk Musikkonservatorium. Fik i foråret tildelt en Sær-Bodil for den intense og fængslende lydside på den psykologiske gyser ”Speak No Evil”.
  • Sara Koppel, animator med mere end 25 års erfaring indenfor feature- og kortfilm. Sara er med sin kortfilm “Naked Love – Ea´s Garden” en pioner inden for erotiske animationsfilm.
  • Cathrine Odgaard, filmklipper fra Den Danske Filmskole og netop nu i gang med at klippe sin første fynske spillefilm.
  • Jahfar Muataz, instruktør fra SUPER16 og Robert-nomineret for kortfilmen ”Det Ottende Sakramente” fra 2021.

Gæsterne vil i podcasten give lytterne et unikt indblik i deres særlige håndværk. Det gør de blandt andet ud fra en kortfilm, som de har valgt forud for optagelserne. Således bygger det nye koncept videre på OFFs podcast ”Kort er godt!”, der blev lanceret i 2020 sammen med filmfestivalens streamingtjeneste ”OFFstream”. Siden er det blevet til hele 52 podcastepisoder, som tilsammen er blevet downloadet og lyttet til mere end 71.000 gange.

Kort er Godt! – Special udkommer hver mandag i perioden fra 1. maj til 29. maj 2023.

Læs mere og find de nyeste afsnit >