fbpx

MEDIEX: Børn og unge skal lave film over hele Fyn

Børn og unge skal have mulighed for at skabe og forstå film og medier på hele Fyn. Det er målet med det nye initiativ MEDIEX, der netop er lanceret i en testfase på Fyn. Ambitionen at blandt andet at skabe et permanent film- og mediestudie på Fyn, hvor børn og unge i skoletid og fritid kan lære at producere og forstå film og medier. MEDIEX er skabt af folkene bag Odense Internationale Filmfestival, Odense bibliotekerne, FilmFyn og Odense Filmværksted med opbakning fra Kulturregion Fyn.

MEDIEX har hentet inspiration fra Det Danske Filminstitut i København, hvor tilbuddet FilmX findes. Her kan børn og unge i studier lære at lave film. Men MEDIEX på Fyn har også andre ambitioner. For ud over ambitionen om at skabe et studietilbud med både medie og film-indhold, så skal der også allerede fra i år tilbydes et mobilt aktivitetsprogram til alle de fynske kommuner målrettet børn og unge – både i skoleregi og som fritidstilbud.

Og endelig vil MEDIEX samle alle eksisterende forskelligartede film- og mediemuligheder i en portal, så det bliver nemmere at skabe overblik over, hvor man skal henvende sig, – og hvornår, hvis man vil arbejde med film som barn, ung eller underviser.

– Det er vigtigt, at børn og unge arbejder med visuel kultur, og samtidig får lov at skabe selv. Og projektet rummer mulighed for at en del af aktiviteterne kan udføres i naturen, så det rammer perfekt ind i to af Kulturregion Fyns indsatser – visuel kultur og kultur i naturen. Og så gør det bestemt ikke noget, at det også styrker fundamentet for vores demokrati, at børn og unge lærer om virkemidler i både film og medier generelt, siger formand for Kulturregion Fyn Lars Erik Hornemann.

Og opbakningen til udviklingen af projektet fra Kulturregion Fyn er afgørende for projektet.

– Det er vigtigt, at vi kan tilbyde aktiviteter til børn og unge allerede i testfasen. Det kræver desuden udvikling af forretningsmodel og finansiering at skabe de permanente faciliteter, men der er stor interesse, og derfor er vi glade for Kulturregion Fyns opbakning, der sætter skub i projektet. Vi har store ambitioner, og det er vigtigt, at vi får lært børn og unge at forstå film og medier ved at få hænderne i det, siger Klaus Hansen fra FilmFyn på vegne af initiativtagerne.

To af projektets dele – workshops og overblik over filmtilbud starter allerede op nu i en testfase, og de to første aktiviteter er planlagt. Den første aktivitet er en workshop, hvor børn og unge kan skabe deres egne undervandsfilm og derved opleve og visualisere naturen under vand. Det foregår under Svend Filmfesten i Svendborg, imens den anden aktivitet er en workshop om filmmagi, som eksempelvis visuelle effekter, der foregår under Odense Internationale Filmfestival hos Odense Filmværksted.

Derudover er der en række kommende workshops på vej ud i de andre fynske kommer i efteråret. I testfasen vil de fleste aktiviteter være gratis, men det forventes at der senere vil være deltagerbetaling, så MEDIEX kan blive et permanent tilbud på Fyn.

Parterne bag MEDIEX har også ansøgt Det Danske Filminstitut om støtte, og så skal den kommende tid også bruges til at afsøge og skabe fundament for det fysiske filmstudie i samarbejde med andre interessenter på Fyn.

 

MEDIE X er et fynsk film- og medietilbud, der har ambition om at skabe et tilbud, der kan styrke børn og unges kritiske forståelse og evner inden for film og medier. MEDIEX består af tre dele:
1) En fælles platform på mediex.dk, der skal samle og koordinere de aktivitetstilbud, der findes for børn, unge og undervisere på Fyn indenfor film og medier.

2) Et mobilt aktivitetsprogram, der bringer workshops og lign. ud til hele Fyn

3) Et fysisk studie-facilitet, der giver mulighed for at arbejde med og skabe film og medieproduktion.