fbpx

Kort er godt! i undervisningen

Gratis kortfilm i verdensklasse og tankevækkende filmsnak til undervisning

OFF – Odense Internationale Film Festival præsenter stolt streamingplatformen OFFstream.dk og film podcasten Kort er godt! med skuespiller Claus Riis Østergaard og festivalleder Birgitte Weinberger.

Kortfilm er et velkendt og elsket format til undervisning, og OFF har gjort det supernemt at gå til. På OFFstream.dk finder du over 200 kortfilm, der tidligere har været vist på festivalen i Odense, og med vores nye podcast, tilbyder vi også vedkommende og underholdende samtaler om udvalgte film.

Podcasten Kort er godt! tager naturligt sit udgangspunkt i det korte format: i hver episode vil værterne tale om en kortfilm, som nu ligger på OFFstream.dk. Alle har derfor mulighed for at se de korte film før eller efter, de lytter med. Der er ingen stjerner at uddele, ingen anmeldelsessnak; det er en samtale mellem to mennesker, der lige har set en film og deler den oplevelse, de har haft, med hinanden.

Ikke kun til mediefag

Der er en stor mangfoldighed i de film, der bliver sat fokus på i podcasten og derfor også en store palette af tematikker såsom køn, krop, kærlighed, fattigdom, sex, venskab, forældreroller, og meget mere. Det ligger naturligvis til højrebenet at anvende kortfilmene og podcasten i mediefag, men det er vores klare overbevisning, at filmene og samtalerne er relevante i en bredere forståelsesramme, og de derfor kan integreres i forskellige fag.

Samfundsfag

Særligt LGBTQ+ fokus

Køn og identitet

Dansk

Sprogfag

Tysk:

Fransk:

Spansk:

Det er gratis og til jer

Der ligger i skrivende stund 46 episoder af Kort er Godt! frit tilgængeligt, der hvor du normalt finder dine podcast. Fx: Spotify, iTunes eller Podbean.

Du finder en komplet oversigt over film og links til podcast lige her

Desuden kan du selv gå på jagt i kortfilm fra OFFs store bagkatalog på OFFstream

Skriv eller ring endelig til os, hvis I har spørgsmål. Rigtig god fornøjelse!