fbpx

OFF bliver tovholder på Kulturregion Fyns filmindsats

At Fyn er lig med film er efterhånden cementeret – og nu skabes der yderligere synergi på området, når OFF – Odense International Film Festival bliver tovholder på Kulturregion Fyns filmaktiviteter.

Gennem en årrække har Kulturregion Fyn arbejdet indgående for at styrke det fynske filmmiljø og tilbyde de fynske borgere en ambitiøs pallette af spændende og lærerige filmoplevelser. Det er sket gennem de to grene af kulturregionens filmindsats ”Fyn er film”:

”Film for Alle” retter sig hovedsageligt mod det unge og voksne publikum og koordineres af OFF – Odense International Film Festival, mens ”Film for børn og unge”, der hidtil er blevet koordineret centralt i Kulturregion Fyn, giver børn i alderen 3-16 år mulighed for at arbejde med filmmediet.

Nu overtager OFF imidlertid rollen som tovholder på samtlige af Kulturregion Fyns filmaktiviteter med mobilfilmkonkurrencen EDIT24 som undtagelse. Mobilfilmkonkurrencen for skolebørn fra 4.-7.-klasse vil fremover blive varetaget af Lenette Nagstrup Jensen, der gennem flere år har været en del af holdet bag EDIT24.

Hos OFF glæder de sig ifølge festivalleder Birgitte Weinberger til at skulle favne ”Film for børn og unges” målgrupper. Deres energi og iver for at fordybe sig i filmmediet har OFF allerede været i berøring med i forbindelse med filmvisninger for børn og filmpædagogiske kurser for pædagoger og lærere under de seneste filmfestivaler.

””Film for børn og unge” har en vigtig rolle i at lære børn i alle aldre, at Fyn er film – og at film er lig med viden om omverdenen. Den opgave er vi begejstrede for at have overtaget, og vi mener, at der kan skabes rigtig god synergi mellem OFFs aktiviteter og kulturregionens indsatsområde,” siger Birgitte Weinberger.

Hun glæder sig over de anderledes opgaver, ”Film for børn og unge” allerede nu fører med sig. I sidste uge kunne OFF og Kulturregion Fyn dele nyheden om, at Det Danske Filminstitut lancerede en ny filmpædagogisk app til daginstitutioner, som ”Film for børn og unge” har været med til at skabe. Og netop nu er de i fuld gang med forberedelserne til en FilmFREAK-camp for alle 15-17-årige, der drømmer om at arbejde med film. Campen afholdes den 6.-7. oktober på Odense Filmværksted i samarbejde med filmskolen 18Frames og filmtilbuddet Klar til film – Station Next – og der er stadig ledige pladser.

 

Læs mere om Kulturregion Fyns filmindsats Film for børn og unge på www.filmportalfyn.dk