fbpx

OFF-vinder udtaget til at pitche på verdens største kortfilmfestival

I forbindelse med OFF19 vandt filmskaber Darshika Karunahara 1.-prisen i OFFs pitchingkonkurrence Pitch Me Baby for sin pitch af kortfilmen “First Night”. Sejren har nu sikret filmens producer muligheden for at pitche selvsamme filmprojekt overfor potentielle koproduktionspartnere, finansiører og broadcastere ved næste års udgave af verdens største internationale kortfilmfestival, franske Clermont-Ferrand International Short Film Festival.

“First Night” er udtaget til at deltage i Euro Connection 2020, der afholdes under Clermont-Ferrand i februar 2020. Euro Connection er et af festivalbranchens førende pitching- og netværksevents; et såkaldt koproduktionsforum rettet mod at skabe grobund for gode partnerskaber mellem europæiske og internationale produktionsselskaber omkring filmprojekter i det korte format. Som officiel Euro Connection-partner er det OFF, der årligt indstiller et dansk bud på et kortfilmsprojekt med internationalt koproduktionspotentiale. Indstillingen tilfalder vinderen af den seneste udgave af Pitch Me Baby – i 2019 altså Darshika Karunaharas “First Night”.

“First Night”

Som vinder af Pitch Me Babys 1.-pris modtog Darshika Karunahara et arbejdslegat på 35.000 kroner, doneret af Danske Filminstruktører og Danske Dramatikere, til realisering af “First Night”. Kortfilmen produceres af det danske produktionsselskab Meta Film.

“First Night” skildrer individuelle oplevelser af kulturel seksuel undertrykkelse: Filmen handler om de tamilske søstre Devi og Abarna, som, drevet af hver deres seksuelle nysgerrighed, oplever deres første gang – den samme nat. Den pligtopfyldende storesøster Devi har netop indgået et arrangeret ægteskab med Ruban og skal endelig gennemføre den længe ventede bryllupsnat. Samtidig sniger den grænsesøgende lillesøster Abarna sig ud for at opsøge en romance.

Euro Connection 2020

Alle europæiske indstillinger af kortfilmsprojekter til Euro Connection vurderes af en professionel jury. Efterfølgende udtager juryen de få projekter, der får chancen for at præsentere deres kortfilmsidé på den franske filmfestival. Blot 14 europæiske filmprojekter, herunder “First Night”, er udtaget til Euro Connection 2020.

Euro Connection 2020 finder sted i dagene 4.-5. februar 2020 i forbindelse med afviklingen af Clermont-Ferrand International Short Film Festival i Frankrig. Omkring 160 internationale industrirepræsentanter deltager hvert år i Euro Connection. De seneste 10 års Euro Connection-events har resulteret i færdiggørelsen af 87 kortfilm, herunder 44 internationale koproduktioner. Du kan læse mere om Euro Connection lige HER.