fbpx

På udkig efter noget helt særligt?

Kortfilm har en særstatus i filmbranchen. Det er filmskabernes legeplads, hvor de ofte kan tillade sig at være lidt mere sprælske end ellers. Det kommer der selvsagt nogle helt unikke film ud af – og dem har vi rigtig mange af på OFF22. Her dykker vi lidt ned i, hvilke filmvisninger og oplevelser, der taler til alle dem, der er klar på en oplevelse lidt udover det sædvanlige.

I den svenske film THE DIAMOND snyder hovedpersonen Stefan alle til at tro, at han har et meget aktivt socialt liv, men det har han faktisk ikke. En diamant i et hul i en skov ændrer alt for Stefan – og det indebærer blandt andet en meget lille ny ven. Denne lille perle kan man se på INT2.

I kortfilm ser vi ofte, at gruopvækkende tematikker er formidlet på måder, man ikke lige havde forudset. Den chilenske film BESTIA er et godt eksempel på dette: En fortælling om diktatur, henrettelser og hemmeligt politi, der er fantastisk fortalt og skabt i imponerende træk af marmor og filt. Den kan ses på INT6 og ANI2

Kan film både være langt ude og skønne på samme tid? I SIERRA fra Estland kolliderer racerbiler, et drivhus, et væddeløb og en familie i en aparte og farverig historie. Vises på YOU4, INT10 og ANI1.

TANK FAIRY leger allerede med det finurlige i titlen. I denne off-beat fortælling fra Taiwan er en leverandør af gasbeholdere hovedkarakteren, og den handler om at være stolt af den, man er, om at komme ud af skabet og om accept. Den er farverig, fascinerende og fantastisk, og den kan ses på YOU5 og INT10.

Er der egentlig noget mere absurd end det faktum, at vi befinder os på denne her lille ubetydelige prik i universet? I det danske kortfilmsessay DARK BANNER ramler lys og mørke sammen i fortællingen om, hvor meget og hvor lidt civiliserede, vi egentlig er – se den på DK4 og DOC5.

Og ja, verden og civilisationen er en fascinerende størrelse. Men hvad hvis nu man beskriver den i LEGO? Med veloplagt tempo, skøn musik og koreansk kreativitet er det netop hvad filmen THIS IS US gør. Den kan man opleve på INT8 og ANI1.

THE BOOB FAIRY er en af de film, der er ligeså absurd, som den er seværdig. Både vulgaritet og skønhed får lov at spille for fulde gardiner i dette æstetiske overdrev af hud, blod, plastikkirurgi og glamour. Smuk og svært underholdende fransk animationsfilm, som kan ses på ANI5

Så mange små unikke perler, og dette er blot en brøkdel af dem, du kan opleve på dette års OFF. Det mest fantastiske er næsten, at der hele tiden bliver lavet flere. Og nogle af dem kommer meget vel ud af starthullerne på festivalen. Hvert år samler vi nemlig et kompetent panel af filmkræfter til konkurrencen PITCH ME BABY, hvor håbefulde filmskabere skal præsentere deres kortfilmsidéer. Og mon ikke der bliver kigget efter netop den idé, der kan noget helt særligt og unikt. Det er i hvert fald en fest at sidde med som publikum, og DU er naturligvis også inviteret med.

 

Husk at sikre jer billetter til de forskellige visninger - vi glæder os til at se jer!