fbpx

Super16 er årets kunstneriske profil

Hvert år udpeger OFF en eller flere nye kunstneriske profiler, der får mulighed for at sætte deres fingeraftryk på et hjørne af festivalen med en række arrangementer, som profilerne er afsendere på og medvirker i. I år bliver der sat ekstra stort fokus på talenterne og vækstlaget da dette års valg af kunstnerisk profil er landet på den alternative filmuddannelse Super16.

Under overskriften ”Find din flok – find dig selv” sætter Super16-kollektivet deres præg på festivalprogrammet, der skal give indblik i vækstlagets drømme og håb om fremtidens film og skaberne bag. Herunder emner som den nye bølge i dansk animationsfilm, LGBT, improvisation i film og kunsten i at finde sin egen stemme i det filmiske univers.

De fire Super16-elever, som skal stå i front for kollektivet er instruktør Mathias Broe, manuskriptforfatter Morten Mortensen, instruktør Kristian Håskjold og producer Caroline Steenberg Dam.

Super16 tager os helt ind i filmens DNA

 Sidste år var det parret Lisbeth Wulff og Rasmus Botoft, der som kunstnerisk profil satte fokus på den ustandselige skabertrang, mens Poul Nesgaard i 2016 så nærmere på kunstens samfundsmæssige relevans.

I år går OFF en helt ny vej og lader den alternative filmuddannelse Super16 overtage stafetten. Festivalleder Birgitte Weinberger fortæller om tankerne bag beslutningen:

”OFF tror på fællesskab – OFF ér fællesskab, for det er noget, vi skaber sammen. På samme måde er der heller ingen, der kan lave en film helt selv. Men samtidig skal den enkelte være i stand til at finde sit personlige udtryk og sit eget unikke filmsprog,” forklarer Birgitte Weinberger og uddyber, hvorfor netop Super16 er en oplagt repræsentant for det:

”OFF vil med Super16 som årets kunstneriske profiler få morgendagens stjerner frem i lyset og sætte fokus på, hvordan man finder sin egen stemme i flokken. Vi skal længere ind i materien, ind i filmens DNA og fremtiden – og vi glæder os helt vildt!”

Super16 har siden 1999 skabt et aktivt filmfællesskab for unge talenter og sat et markant aftryk på dansk film. Læs mere om Super16 her: http://super16.dk/