fbpx

Tilmeld din idé til en kortfilm og vind et arbejdslegat. Deadline 15. juli.

Deadline for tilmelding er 15. juli

For 11. år i træk præsenterer Odense International Film Festival konkurrencen Pitch Me Baby i samarbejde med Danske Filminstruktører og Danske Dramatikere.

Pitch Me Baby er konkurrencen, hvor de to bedste kortfilmsideer bliver fundet og præmieret med arbejdslegater for i alt 50.000 kr. Live-pitch-konkurrencen afholdes under OFF20, hvor de bedste indsendte kortfilmsideer får lov til at dyste live på scenen foran en jury med kompetente kræfter fra filmbranchen og ikke mindst et engageret publikum. På fem minutter skal pitcherne præsentere deres ideer og tanker og overbevise juryen om, at netop deres idé fortjener prisen for dermed at komme et stort skridt nærmere realisering.

Løftestang for filmtalent

Det er efterhånden blevet en stolt tradition, at deltagerne i Pitch Me Baby styrker deres talent og gennem konkurrencen udvikler sig som filmskabere – og skaber nogle stærke film.

Vinderen af Pitch Me Baby konkurrencen 2017, Mathias Broe, der efterfølgende realiserede filmen og vandt en Robert for den, udtaler:

”Pitch Me Baby var en fantastisk platform at prøve min idé af på, og det var her, at den kunstneriske og personlige rejse med projektet tog form. Med Pitch Me Baby i ryggen havde mit hold og jeg mulighed for at skabe det projekt, som vi havde en ambition om at lave. Vores projekt var meget personligt, og det var udfordrende både at skulle præstere en god pitch og samtidig åbne sig op foran et publikum med min præsentation, men da jeg endelig stod på OFF og pitchede blev det tydeligt for mig, at jeg allerede havde gjort mig en masse tanker om, hvad jeg gerne ville fortælle, men som jeg endnu ikke havde formuleret for mig selv. Oplevelsen gjorde både mig selv og projektet stærkere. I mødet med filmens første publikum og juryens ord, forvandlede nogle abstrakte idéer sig til en meget konkret form og jeg oplevede for første gang filmens potentiale og min egen tillid til ideen.”

 

Også vinderen af Pitch Me Baby 2019, Darshika Karunahara, har fået mere end blot pengepræmien ud af konkurrencen. Hun udtaler:

”‘Pitch Me Baby’ var for mig et essentielt skridt på vejen til at gøre en filmidé til virkelighed og træde ind i rollen som filmskaber. Kommer man ligesom mig uden en traditionel filmbaggrund, men har en fortælling som man slet ikke kan slippe og bare må få ud i verden, så er ‘Pitch Me Baby’ en platform, hvor du på lige fod med alle andre kan blive hørt og udfordret til at gøre din fortælling stærkere. Uanset hvor langt man kommer i konkurrencen, er processen dertil ligeså givende og vigtig for udviklingen af dit filmprojekt. Det er en øvelse i at finde ind til kernen af din fortælling, give den en unik stemme og lade et publikum mærke dig igennem fortællingen – et værktøj, som virkelig er til gavn for den kreative udvikling. Det var for mig den rette støtte og motivation for at kunne gå videre med at skabe filmen.”

Otte ideer kommer igennem nåleøjet og får mulighed for at live-pitche under OFF20. Vi modtager ideer fra både meget erfarne filmskabere, primært instruktører, manuskriptforfattere og skuespillere, men også helt nye og uprøvede talenter sender ind, og alle bidrag er mere end velkomne. Gennemsnitligt modtager vi omkring 100 ideer til kortfilm indenfor alle genrer.

Tilmelding til Pitch Me Baby: 14. april – 15. juli.

Indsendte bidrag får svar senest fredag d. 24. juli

Konkurrencen finder sted torsdag d. 27. august.

  1. præmie: 35.000 kr.
  2. præmie: 15.000 kr.

Du kan læse mere, og tilmelde dig HER