fbpx

EU & Me: Vi stiller skarpt på EU i selskab med Dan Jørgensen

Under fællesprojektet “EU & Me” inviterer OFF – Odense International Film Festival og Kulturregion Fyn i marts til filmvisning og debat i tre fynske biografer. Folketingspolitiker og forhenværende medlem af Europa-Parlamentet Dan Jørgensen holder oplæg, når vi stiller skarpt på EU gennem kortfilmens linse. 

EU kan umiddelbart være en svær størrelse. På den ene side ser mange Unionen som et gevaldigt, bureaukratisk maskineri, der begrænser os med regler og love om krumme agurker og lakridspiber. På den anden side har EU gennem samarbejde og fælles mål sikret en historisk stabilitet i vores del af verden.

Netop nu står EU overfor massive forandringer, der udfordrer måden, vi forstår og forholder os til det store fællesskab på. Brexit, migration og listige skattefiduser sætter dagsordenen og skaber glohed debat blandt både borgere og politikere.

For selvom vi er rykket tættere sammen, er vi alligevel ganske forskellige. Europa er en mosaik af diversitet, og der er stadig meget, vi ikke ved om hinanden. Som oplægsholder ved de tre arrangementer vil folketingspolitiker Dan Jørgensen med ideologisk, humoristisk og analytisk blik kridte Unionens nuværende bane op og nærme sig svarene på nogle af de svære spørgsmål: Hvordan ser fremtiden ud, hvis vi ønsker at bevare et bæredygtigt europæisk fællesskab? Og hvordan styrker vi samhørigheden mellem landene i en tid, hvor mange diskuterer, om det er bedst at være sig selv nærmest? Om sit engagement i “EU & Me” siger Dan Jørgensen:

Europa er umådeligt mangfoldigt. Men fra mine mange år i Europa-Parlamentet ved jeg også, at borgere i alle dele af unionen har nogle af de mest essentielle ting tilfælles; vores drømme, og hvad der giver os glæde i hverdagen. Det er vigtigt at fokusere på, når vi sammen skal både tale om og løse udfordringer på tværs af landegrænser. Og her er det samtidig min erfaring, at der er meget at hente i dialogen ved at vende sig mod kunsten. Kreativitet giver ofte et andet udsyn, og kunsten er et godt udgangspunkt for en åben debat – det tror jeg også, vi vil se i forbindelse med “EU & Me”.

Europa, og EU, strækker sig ganske vidt på verdenskortet. Ved de tre “EU & Me”-arrangementer er det dog særligt den østlige del af unionen, der er i fokus. Således har OFF – Odense International Film Festival til hver af de tre filmvisninger udvalgt kortfilm fra vores store bagkatalog og tidligere konkurrencefilm med østeuropæisk tilsnit. Blandt andet kan publikum glæde sig til at opleve den slovenske dokumentar “Trahere” om faderen, sønnen og den hellige traktor, eller til rumænske “Written / Unwritten”, der vandt prisen HCA Awards ved OFF17.

Arrangementet varer 110 minutter og indeholder oplæg ved Dan Jørgensen efterfulgt af filmvisning og debat.

“EU & Me” besøger følgende fynske biografer:

Glamsbjerg Biograf

Søndag 24. marts klokken 15-17. Billetpris: 20 kroner.

Cafe Biografen i Odense

Mandag 25. marts klokken 16-18. Billetpris: 50 kroner.

Bio Langeland

Tirsdag 26. marts klokken 19-21. Billetpris: 25 kroner.

Billetter kan købes via biografernes hjemmesider:

24/3 – Glamsbjerg Biograf RESERVER BILLETTER HER
25/3 – Cafe Biografen i Odense RESERVER BILLETTER HER
26/3 – Bio Langeland RESERVER BILLETTER HER