fbpx

Vinder på OFF18 er et skridt nærmere en Oscar

Når Hollywood blænder op for den 91. udgave af The Academy Awards til februar, bliver det måske med en OFF-vinder blandt de nominerede. Kortfilmen Detainment, der vandt OFFs hovedpris ved dette års festival, er nu blandt de 10 shortlistede kortfilm til den prestigefyldte Oscar.
The Academy har netop afsløret, hvilke film der er blevet såkaldt ’shortlistet’ til en Oscar for Bedste Live Action Kortfilm. At blive shortlistet betyder, at man er nået gennem det første nåleøje og er blandt de 10 film, der fortsat er med i kapløbet om en nominering – og endelig den prestigefyldte Oscar.

På denne liste er altså Detainment, vinderen af OFFs hovedpris; den Oscarkvalificerende H.C.A Award, der sendte filmen videre til The Academy nomineringsudvalget, som tydeligvis er lige så begejstret for den som hovedjuryen på OFF18, bestående af Iben Hjejle, Mads Riisom og Anders Refn.

Juryen sagde om Detainment:
”Filmen har nogle utrolig dygtige og samme tid hjerteskærende præstationer fra to meget unge skuespillere. Sjældent støder man på en så gribende og slagkraftig film som denne. En fortælling om hvordan vi alle længes efter at blive tilgivet, længes efter at blive elsket, lige meget hvor afskyelig en kriminalitet vi har begået.”

Detainment er en irsk kortfilm, instrueret af Vincent Lambe, der omhandler sagen om mordet på to-årige James Bulger i 1993. Sagen om de to 10-årige drenge, der bortførte og myrdede den lille dreng, satte medierne på den anden ende, og forbliver til stadighed en kæmpe sag i Englands bevidsthed. Filmen er baseret på de rigtige optagelser af interviews og vidneudsagn fra sagen, og illustrerer på nervepirrende vis hvordan virkeligheden kan være mere frygtelig end fiktion.

De 10 shortlistede film er valgt ud af 140 film, der havde kvalificeret sig i kategorien Live action Short Film. Iblandt de 10 er også vinder af OFFs Storyteller Award, den canadiske Fauve.

OFF – Odense International Film Festival – har i fem år været Oscarkvalificerende, og fra 2018 i hele fire kategorier; hovedkonkurrencen, den danske konkurrence, animationskonkurrencen, og den nye dokumentarkonkurrence.

Læs mere om OFF18 nominerede og vindere her: https://filmfestival.dk/off18-vindere-og-nominerede/