fbpx

Hvem er jeg? Identitet og kortfilm

Hvem er jeg?
Det får OFF unge skoleelever til at spørge sig selv med kortfilmpakken “Hvem er jeg? Kortfilmpakke om identitet”, som kan ses i i biograferne i denne sæson af Med Skolen i Biografen (MSiB) i dette skoleår.

Kortfilm har en unik evne til at frembringe dybe, nærværende og yderste relevante emner på lærredet, og hvert år er selve festivalugen fyldt med spændende film. Ud af de mere end 100 film udvælger festivalleder, Birgitte Weinberger, en række film som er egnede til unge i alderen 14+. Filmene er naturligvis forskellige i temaer, fortællestil og udtryk, men ofte kan et overordnet tema stikke ud – eksempelvis identitet.

OFF har haft kortfilmpakker med til Med Skolen i Biografen siden 2018 med tidsløse og alligevel stærkt relevante emner, der på forskelligvis byder ind i de unges hverdag – også selvom de foregår i Sydafrika, Columbia eller Nepal. Kortfilm passer rigtig godt i undervisninger, da man på kort tid kan dykke ned i en ny verden. Med til pakken for skoleåret 2021/2022 hører også undervisningsmateriale, der har opgaver til de enkelte film indenfor mediefag, dansk, samfundsfag, engelsk m.fl. Målgruppen er de ældste klassetrin i folkeskolens samt ungdomsuddannelserne. Materialet er bygget op online, men det kan også downloades som pdf. Klip fra filmene ligger også tilgængeligt, så eleverne kan dykke ned i de enkelte film efter at have set dem i biografen.

Undervisningsmateriale til “Hvem er jeg? Kortfilmpakke om identitet” findes HER. 

Filmene

OFF – Odense International Film Festival har sammensat en kortfilmpakke med film, der altså fokuserer på identitet, og hvordan unge menneskers selvopfattelse naturligt påvirkes af den verden, de er del af. Filmene spænder bredt og indeholder både fiktionsfilm, dokumentar og animationsfilm og kommer fra både ind- og udland. I filmpakken ”Hvem er jeg?” møder vi forskellige fortællinger og perspektiver om identitet, køn, kærlighed, venskab og grænser og følelsen af at passe ind. Filmene har alle deltaget på OFF inden for de seneste år og egner sig til et ungt publikum, der bliver inviteret indenfor til nye, spændende verdener, som man alligevel sagtens kan spejle sig i.

Book billetter

Hvem er jeg? indgår i programmet for skoleåret 2021/2022 for skolebioordningen Med skolen i Biografen i Region Syddanmark, Region Hovedstaden, Region Midtjylland, Region Sjælland og Region Syd-og Sønderjylland.
Billetterne skal bookes via Center for Undervisningsmidler og koster 18 kr pr. deltager.

Tidligere sæsoner

OFF har siden 2018 præsenteret stærke kortfilmpakke til MSiB med tilhørende undervisningsmateriale. Tidligere sæsoner tæller:

Læs mere om Med Skolen i Biografen hos Filmcentralen.