fbpx

OFF klar med nye kortfilm til Med Skolen i Biografen

OFF – Odense International Film Festival er stolte af endnu engang at kunne præsentere en kortfilmpakke til den landsdækkende skolebioordning Med Skolen I Biografen. Temaet for filmpakken er FNs Verdensmål, og pakken præsenteres i samarbejde med Kulturregion Fyn og Det Danske Filminstitut. Tilmeldingen til Med Skolen I Biografen er åben, og for første gang er OFFs kortfilmpakke tilgængelig i både Kulturregion Fyn, Syd- og Sønderjylland samt Regionerne Nordjylland og Hovedstaden.

Hele verden i klasselokalet

Dette års pakke har 6 film fra hele verden, der på hver sin måde kan relateres til FNs 17 Verdensmål. Kortfilmene berører bl.a. sult, bæredygtighed og krig, og de er med til at skabe en unik forbindelse til en verden, der til tider kan synes lagt væk. Netop derfor er det vigtigt for børn og unge at træde ind i fremmede verdener, mener Birgitte Weinberger, festivalleder OFF – Odense International Film Festival:

”Film i det korte format er særligt velegnede til undervisning, og de er små indblik i den ellers store verden. Filmene i årets pakke rammer ind i en yderst relevant dagsorden, da de 17 mål trods en global pandemi stadig er vigtige problemstillinger. Vi er sikre på, at filmene vil sætte gang i tanker og samtaler rundt i klasseværelserne.”

Nationalt tilbud med lokale rødder

OFF har siden 2017 kurateret kortfilmpakker til skolebioordningen ud fra deres store bagkatalog af fantastiske kortfilm. Formidling og læring gennem film har altid spillet en stor rolle hos OFF, og til hver pakke er der udviklet et udførligt og frit tilgængeligt undervisningsmateriale. Kortfilmpakkerne og undervisningsmaterialet fra OFF til Med Skolen I Biografen er siden 2017 muliggjort med støtte fra Det Danske Film Institut og Kulturregion Fyn, og samarbejdet fortsætter. Lars Erik Hornemann, formand for Kulturregion Fyn, støtter op om det kontinuerlige samarbejde og kortfilmens virke inden for undervisningen:

”Kulturregion Fyn har i mange år sikret, at fynske børn og unge får styrket deres filmdannelse og medieforståelse gennem særligt tilrettelagte undervisningsforløb og filmoplevelser. Med Skolen I Biografen præsenterer kvalitetsfilm fra hele verden, hvilket gør eleverne klogere på film som et kulturbærende medie.”

Tidligere har OFFs kortfilmpakker kun været tilgængelige for fynske skoler, men tilbuddets læringspotentiale er relevant for hele landet. Derfor er det en glæde, at kortfilmperlerne i denne sæson kan opleves i biografen af skoleelever mange flere steder i landet.

Om OFF og Med Skolen i Biografen

  • Med Skolen I Biografen er Det Danske Filminstituts landsdækkende skolebioordning, hvor elever og lærere kan se en lang række kvalitetsfilm fra hele verden
  • Skolebioordningen omfatter i dag godt og vel 130 biografer og 80% af landets kommuner
  • Årets kortfilmpakke fra OFF, ”Verdensmålene: Kort Fortalt”, henvender sig til elever i udskoling samt på de gymnasiale uddannelser. Billetter bookes igennem Center for Undervisningsmidler lige her
  • Skolebioordningen kategoriseres som en faglig aktivitet, der skal bruges i et pædagogisk øjemed eller i undervisningen, og opfatter derfor ikke som et socialt arrangement, der skal aflyses i forbindelse med dagtilbud, skoler og på uddannelsesinstitutioner
  • OFF har siden 2017 udviklet en kortfilmpakke til skolebioordningen Med Skolen I Biografen. De tidligere pakker kan findes på her og på Filmcentralen