fbpx

OFF18 får 125.000 kr. fra Spar Nord Fonden

OFF – Odense International Film Festival modtager en donation fra Spar Nord Fonden på 125.000 kroner. Donationen skal bruges på Samtalesaloner under OFF18, hvor publikum kan opleve spændende personligheder diskutere filmkunst.

Siden 1975 har publikum oplevet kortfilm fra hele verden på Danmarks ældste og eneste Oscarkvalificerende filmfestival. OFF18 bliver ingen undtagelse, hvor næsten 3000 film fra over 100 nationer er tilmeldt konkurrencen.

Samtidig byder filmfestivalen på et væld af sidearrangementer som paneldebatter, workshops, koncerter, fokusprogrammer, et stort skræddersyet program til børn og unge – og ikke mindst Samtalesalonerne, som Spar Nord Fonden støtter med 125.000 kroner.

Sidste år introducerede OFF konceptet med Samtalesaloner for første gang, og det blev en stor succes. Her kunne publikum opleve markante personligheder diskutere kortfilm og kærlighed, ambitioner og engagement, samt tale om filmkunstens rolle i samfundet, i en pejsestue med sofaer på scenen og en intim atmosfære.

– Vi synes Samtalesalonerne lyder som et spændende projekt, og det kunne være spændende at udvikle til gavn for alle festivalens gæster under OFF18, fortæller Jesper Fruerlund, direktør i Spar Nord Odense.

De 125.000 kroner fra Spar Nord Fonden betyder, at OFF kan videreføre og udvikle konceptet bag Samtalesalonerne. Således kan festivalen invitere spændende og relevante profiler fra filmverdenen til Odense, og det glæder festivalleder Birgitte Weinberger:

– Vi er simpelthen så glade og stolte over den meget generøse donation fra Spar Nord. Samtalesaloner er den naturlige videreførelse af festivalens værdier, hvor vi konstant tilstræber at udvide vores horisont og blive klogere på hinanden og den verden vi lever i. Samtale og nærvær er kerneværdier og helt centrale for OFF, og vi glæder os vildt til at kunne præsentere Spar Nords Samtalesaloner til august.