fbpx

OFF22 er i fuld gang!

Hjerteligt velkommen til OFF22 – en hel uge i kortfilmens og kærlighedens tegn. Der er masser af film, talks, musik og meget mere i vente, og hvis det hele kan være en smule svært at navigere i, så følger her en guide til, hvordan du kan finde hoved og hale i det brede program.

123 kortfilm fra nær og fjern

De 123 kortfilm, der er i konkurrence på årets festival, er vores bankende hjerte. De kommer fra alle verdenshjørner er vidt forskellige. Her er fiktionsfilm, dokumentarer og animationsfilm, og vi tør godt love, at der er noget for enhver smag.

Filmene er inddelt i visninger med 4-7 film ad gangen. De er grupperet efter hvilken konkurrence, de er i: Den Internationale Konkurrence INT, Den Danske Konkurrence DK, Animationskonkurrencen ANI, Dokumentarkonkurrencen DOC og Ungdomskonkurrencen YOU. Man kan se det fulde program over, hvornår der vises film fra hvilke konkurrencer lige her.

Hvis man særligt er ude efter et gys, måske en tåreperser, et godt grin, fantastiske lydbilleder, film fra fjerne verdenshjørner eller måske nogle af de absurd unikke film, så kan man også kigge under Nyheder her på hjemmesiden, hvor vi har samlet et lille udpluk under forskellige tematikker.

OFF22 By Night

Når mørket falder på stopper festen skam ikke. Tværtimod. I år kan vi som altid byde på en perlerække spillefilm under åben himmel ved Amfiscenen foran Brandts. Det foregår onsdag, torsdag, fredag og lørdag klokken 20.30, og det er gratis at være med.

Er man i konkurrencehumør er der faktisk også mulighed for at quizze i filmens verden. Med Wikke & Rasmussen bag roret bliver Den Ultimative Filmquiz traditionen tro afholdt onsdag klokken 20.00 på Café Biografen. Og selvom det ikke nødvendigvis er nogen konkurrence, så er der også mulighed for at vise, hvad man kan, når OFF inviterer til Karaoke Night fredag klokken 20.00 på Frølageret. Inden da ser vi kortfilmen On My Mind, og instruktør Martin Strange-Hansen og skuespiller Rasmus Hammerich har værtsskabet, når vi alle sammen skal synge af vores lungers fulde kraft.

Er du podcastfan, så har vi også et arrangement, særligt til dig. OFFs helt egen podcast Kort Er Godt! optages nemlig foran et live-publikum tirsdag klokken 20.00 på Frølageret. Her kan man få et særligt blik ind i kortfilmens verden, når festivalleder Birgitte Weinberger og skuespiller Claus Riis Østergaard går til kortfilmen præcis som de plejer: Fuldstændig uden anmeldelser og stjerner og med masser af entusiasme og kærlighed til alt det, der er kort og godt.

Erfarne kræfter deler ud

Hvis man er interesseret i at høre fra nogle af filmverdenens store personligheder, er der også rig mulighed for det på årets OFF. Vi kan både byde velkommen til David Dencik, Adam Price, Andrias Høgenni, Jesper Dalgaard, Puk Grasten og Christian Tafdrup, der på hver deres måde deler ud, af deres dyrebare erfaringer.

Man kan også få et blik ind i maskinrummet, når det kommer til filmenes vigtige lydside. Torsdag klokken 16.00 kan man opleve én og samme film med to forskellige soundtracks; fra humor til horror.  Torsdag klokken 19.00 på Frølageret kan man høre om hvordan lydlandskabet og stemningen i Speak No Evil blev skabt, og fredag klokken 17.00 gælder det processen fra manus til musik.

Går man selv rundt med en filmskaber i maven, så er der samtaler, der giver en lang række værktøjer til filmskabelsen. Til Kill Your Darlings kan man høre om, hvordan man finder frem til, hvad der skal klippes ud af en film, og hvordan det påvirker værket som helhed. Og til Den Gode Åbning får vi måske svaret på, hvordan en rigtig god film lægger ud. Til Pitch Me Better kan man få gode råd til, hvordan man pitcher sin film og klarer en god ansøgning.

Husk at sikre jer billetter - vi glæder os til at se jer!

Se det fulde program lige her.