fbpx

Sidste blok af prisvindende kortfilm

Se eller gense nogle af de allerbedste kortfilm, der vandt priser på OFF – Odense International Film Festival 2018, når den sidste blok af OFF vinderfilm vises i Cafe Biografen mandag d. 3. december. Billetter koster 80 kr. og kan købes på www.cafebio.dk

Aftenen byder denne gang på tre film: Den danske publikumsvinder Fodbolddommeren, Animationsvinderen The Night Of The Plastic Bags fra Frankrig, og ikke mindst dokumentarfilmen Hjemsøgelsen, som vandt FilmFyns talentpris.  Filmene vil blive introduceret af festivalleder Birgitte Weinberger, der får besøg af den fynske instruktør Jesper Quistgaard, som står bag filmen Fodbolddommeren.

Jeg er ikke en religiøs mand, men jeg har bedt til at vinde denne pris.

Sådan sagde den unge fynske filminstruktør, da han modtog den ærefulde pris til OFF Awards 2018. Mød ham til OFF Special og få svaret på, hvorfor netop denne pris var så vigtig at vinde.

OFF – Danmarks internationale, Oscarkvalificerende kortfilmfestival blev endnu en gang afholdt i uge 35 i hjertet af Odense, hvor gæster fra nær og fjern blev budt på mere end 200 arrangementer – og ikke mindst kortfilm fra hele verden i rå mængder. Over 2.500 kortfilm søgte om optagelse i årets konkurrenceprogram, hvoraf 111 klarede sig igennem nåleøjet og blev vist under festivalen for et stort og veloplagt publikum.

OFFs kompetente juryer var på hårdt arbejde for at finde de bedste kortfilm indenfor festivalens fem konkurrencer; hovedkonkurrencen, den danske, animation, dokumentar og ungdomskonkurrencen. Vinderne blev hædret under lørdagens prisoverrækkelse med statuetter, priser og klapsalver – og for de fire hovedprisvindere med muligheden for at komme i betragtning til den eftertragtede Oscar.

Vinderfilmene blev udvalgt af OFFs juryer. Læs mere om dem her

Se den samlede liste over vindere og nominerede her

Fra 2019 kan OFF nu også sende film videre til Det Europæiske Filmakademi. Læs mere her