fbpx

Kortfilm i undervisningen

OFF – Odense International Film Festival tilbyder undervisningsmateriale

Film i det korte format er som skabt til undervisning. På kort tid kommer vi vidt omkring, både geografisk og tematisk. Derfor har OFF gennem tiden fået udarbejdet forskellige undervisningsmateriale af dygtige fagpersoner.

Filmformatet er kort, men effekten lang, og der er helt sikkert meget at diskutere både i og uden for klasseværelset efterfølgende.

MSiB (Med skolen i biografen) - fra 7. klasse-gymnasiet

Siden 2017 har OFF med stor begejstring været en del af DFIs projekt "Med Skolen i Biografen", og har siden da suppleret det eksisterende, ambitiøse tilbud til børn og unge med fabelagtige kortfilmpakker til projektet med tilhørende undervisningsmateriale.

Læs mere
Kortfilm i folkeskolen - alle klassetrin

OFF tilbyder dig en række konkrete forslag til, hvordan du som lærer kan igangsætte eller videreføre arbejdet med korte og lidt længere filmproduktionsforløb i grundskolen – på de tre trin: indskoling, mellemtrin og udskoling.

Læs mere
Education No Matter What

Europa-Kommissionen lancerer nu gennem Generaldirektoratet for Humanitær Bistand og Civilbeskyttelse (DG ECHO) en kommunikationsindsats for at øge kendskabet til vigtigheden af uddannelse i nødsituationer.

Denne værktøjskasse indeholder materialer og information, som I kan bruge til at få elever på jeres skole eller uddannelsesinstitutioner til at engagere sig i emnet. ​ ​

Undervisningsmateriale og dokumentar
Kort er godt! i undervisningen - fra 7. klasse

Podcasten Kort er godt! tager naturligt sit udgangspunkt i det korte format: i hver episode vil værterne tale om en kortfilm. Kort er godt! er ikke anmeldelser af film; det er en samtale mellem to mennesker, der lige har set en film og deler deres oplevelse. Alle har mulighed for at se de korte film før eller efter, de lytter med.

Læs mere