fbpx

Best OFF

Med skolen i biografen

Dette undervisningsmateriale tager udgangspunkt i kortfilmpakken Best OFF.

Pakken består af fire prisvindende kortfilm, der alle var del af konkurrencen på OFF – Odense International Film Festival i 2017, som er Danmarks internationale, Oscar-, EFA- og Robertkvalificerende kortfilmfestival. OFF finder sted i Odense, som hvert år i uge 35 forvandles til et filmmekka med besøgende filmskabere fra hele verden, prestigefyldte priser, og et hav af spændende programmer for filmelskere i alle aldre.

OFF hylder kortfilmen, og på OFF17 vakte disse fire udvalgte film stor begejstring hos især det unge publikum. Vi er derfor rigtig glade for at kunne tilbyde endnu flere unge muligheden for at dykke ned i disse perler.

Best OFF indgik i programmet for skoleåret 2018/19 for skolebioordningen Med skolen i Biografen i hele landet.

Filmene kommer vidt omkring, men fælles for dem er skildringen af familierelationer. I “Abu Adnan” møder vi en syrisk flygtning og hans 12-årige søn, der forsøger at starte et nyt liv i Danmark. I “Fantasy” drømmer en ung finsk bondesøn om at få andet at spise end kartofler. Animationsfilmen “I familie” skildrer en far og datter, der kæmper med et ustyrligt temperament. “Into the Blue” tager os med til en idyllisk kroatisk ø, men ude ved de stejle klippeskær kæmper en pige for omsorg og opmærksomhed efter at være flygtet fra en voldelig far.

Til underviseren: Om undervisningsmaterialet til “Best OFF”

Abu Adnan

Lægen Sayid er flygtet fra Syrien sammen med sin søn Adnan, og de har netop fået opholdstilladelse. Sammen skal de to til at starte et nyt liv på landet i Danmark, men far og søn står ikke kun overfor udfordringen med at lære et fremmed sprog, de oplever også nye uligheder vokse frem imellem sig: Adnans assimilering i det nye samfund går en hel del hurtigere end Sayids.

Se opgavebeskrivelse
Fantasy

En bondedreng drømmer om at få noget andet end kartofler at spise; noget mere eksotisk. Men når ens forældre er kartoffelbønder, så står menuen på kogte kartofler hver dag. Og man spiser, hvad der bliver serveret. Alligevel fantaserer han om en kulinarisk revolution og hænger den lokale pizzamands annoncer op som idolplakater på sit værelse. Og han har en plan.

Se opgavebeskrivelse
I familie

Silje og hendes far kæmper med et ustyrligt temperament. Hver gang de bliver vrede, vokser deres hoveder sig store og røde. Hidsige Silje drømmer kun om at få sin fars anerkendelse og opmærksomhed, men han lever i selvhad på grund af sin egen vrede og kan ikke holde ud at Silje ligner ham så meget. Sammen må far og datter se deres fejl i øjnene

Se opgavebeskrivelse
Into the Blue

Trettenårige Julija og hendes mor flygter fra et voldeligt hjem og finder tilbage til den ø ud for Dubrovniks kyst, hvor Julija voksede op. Her håber de at undslippe fortidens mønstre, og den følelsesmæssigt nedbrudte Julija retter sin kærlighed mod sin barndomsveninde Ana. Men hendes dybe behov for omsorg gør hende jaloux og usikker, og fra usikkerheden vokser volden frem…

Se opgavebeskrivelse