fbpx

Made in Europe

Med skolen i biografen

Dette undervisningsmateriale tager udgangspunkt i kortfilmpakken Made in Europe

Pakken består af fem kortfilm, der alle har deltaget i OFF – Danmarks internationale, Oscarkvalificerende kortfilmfestival. Odense International Film Festival finder sted i Odense, som hvert år i uge 35 forvandles til et filmmekka med besøgende filmskabere fra hele verden, prestigefyldte priser, og et hav af spændende programmer for filmelskere i alle aldre. OFF hylder kortfilmen, og vi er derfor glade for at kunne tilbyde unge muligheden for at dykke ned i genrens mange former.

I kortfilmpakken består af fem ganske forskellige kortfilm, der har det til fælles, at de er lavet i Europa. Filmene giver et særligt indblik i Europas mangfoldighed og diversitet. Indsigt i vores naboers hverdag og virkelighed, hvor forskellighederne er mange, men hvor vi alle har det til fælles, at vi er Made In Europe.

Verden ligger mere end nogensinde før åben for vores fødder, og når man skal lære at navigere i den, kan det være vigtigt at vide, hvor man selv står, og samtidig kende det omkringliggende landskab, for ikke at fare vild. Hvis man vil være en del af verden, må man lære den at kende.

Filmene kommer vidt omkring, men fælles for dem er skildringen af et forskelligartet Europa, hvor der alligevel er følelser og værdier, der går på tværs af landegrænser. I den bosniske The Chicken støder barnets verden sammen med de voksnes, mens en kurdisk flygtning skal forsøge at hygge sig på en telttur i den danske dokumentar Rain on Canvas. Den græske animationsfilm Dinner for Few tematiserer både overforbrug og bæredygtighed, hvorimod det er spørgsmålet om familierelationer, der står i centrum i den rumænske Written/Unwritten og den norske Small Talk.

Til underviseren: Om undervisningsmaterialet til “Made in Europe”

The Chicken

I “The Chicken” støder barnets verden sammen med de voksnes, og pludselig må moderen sætte sit liv på spil.

Se opgavebeskrivelse
Rain on Canvas

Det er ren dansk hygge, når man tager på telttur med lejrbål og skumfiduser, men hvor hyggeligt er det egentligt med sådan en tur, når man som den statsløse kurder Goran har brugt 10 år af sit liv i et telt i en flygtningelejr?

Se opgavebeskrivelse
Dinner for Few

På en lille ø ude midt i havet ligger et lille hotel. I restauranten på hotellet serverer en tjener for en gruppe tilsyneladende umættelige gæster, imens kattene venter på, at der falder rester ned fra de riges bord. Men situationen ændrer sig pludselig til noget, der minder om en revolution – eller gør den?

Se opgavebeskrivelse
Written/Unwritten

Udenfor en fødselsklinik får en roma-familie besked om, at deres mindreårige datter netop har født en lille pige. Faderen er ikke glad for denne nyhed, og han giver sin kone skylden for den alt for tidlige graviditet. Men situationen strammer til, da hospitalet afkræver dem en signatur, der bekræfter, at de er pigens forældre. Nu risikerer de, at myndighederne vil gribe ind og skille familien ad, og faderen må tage på en afgørende rejse.

Se opgavebeskrivelse
Small Talk

Mød Dvergsnes-familien fra Kristiansand i Norge. En helt almindelig familie med 14 medlemmer. De ligner os andre, og deres liv er som vores fyldt med glæder og sorger, men udefra virker måden, som de taler om livets op- og nedture og tackler dem på, måske en smule anderledes.